Breid je internationale netwerk uit!

EERSTE DESIGNER CLUB FRANKRIJK- WALLONIË - VLAANDEREN

Wij nodigen jullie graag uit op de eerste bijeenkomst van de Designer Club Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen die deel uitmaakt van Europese TRIPOD II project.

Donderdag 9 februari 2017, 15u45 - 20u
Plateau Inria - Eura Technologies 165 Avenue de Bretagne 59000 Lille, Frankrijk

De kwaliteit van je netwerk en de contacten die je onderhoudt zijn kritische succesfactoren in deze tijd. Drie designers, elk afkomstig uit een van de 3 regio’s Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk, lichten ons toe wat het belang is van hun professioneel netwerk in de ontwikkeling van hun activiteiten. Met deze Designer Club willen we dit professioneel netwerk internationaliseren. We zijn hiervoor te gast bij INRIA (Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique).

Ontmoet Yvette Plaisier & Sander De Clercq, Hervé Grolier en Yves Voglaire aan de ronde tafel:

Yves Voglaire, DESIGNENJEU (Bruxelles) is het resultaat van 8 jaar ervaring in service design, industrieel design, ruimtelijk ontwerp en opzet van tentoonstellingen. Designenjeu is ook een netwerk van vaardigheden, variërend van sociale wetenschappen, engineering, management tot communicatie.

Yvette Plaisier en Sander De Clercq, TEN (Kortrijk) biedt innovatieve oplossingen aan op het gebied van global engineering. Zij beantwoorden de uitdagingen van hun klanten met unieke en op maat gemaakte oplossingen. Hun doel is een langetermijngroei binnen de core business van hun klanten te helpen bewerkstelligen en verzekeren. TEN maakt deze belofte waar dankzij zijn netwerk van deskundigen, die door hun verscheidenheid en onderlinge kruisbestuiving altijd op zoek gaan naar de juiste mix van geavanceerde kwaliteit, flexibiliteit en beheersbaarheid. TEN beschikt over een diversiteit aan gespecialiseerde afdelingen: mechanical engineering, product development, project management, visualisation, scanning en outsourcing.

Hervé Grolier, Creé Arté, (Denain) Hervé Grolier startte in 2008 met zijn ontwerpstudio Creé Arté. Voordien was hij junior designer bij Axenae en werkte hij voor ontwerpstudio d’Ametra. In datzelfde jaar werd hij professor aan het Institut Supérieur de Design. Bij Creé Arté kan je terecht voor design, creativiteit, tendensen, technische studies, productieplannen, prototyping en opleidingen. Ze ontwikkelen duurzame producten en diensten voor een globale markt en zetten daartoe hun eigen methodieken in die zich kenmerken door 4 waarden: techniek, business, gebruiksgemak en gevoel.

Schrijf je hier in!

Programma:

15u45 Ontvangst
16u00 Verwelkoming door Margot Corréard, INRIA (verantwoordelijke partnerships en innovatieprojecten)
16u10 Korte voorstelling TRIPOD door Caroline Naphegyi (Directrice Lille design, lead partner TRIPOD II)
16u20 Ronde tafel met de 3 designers, "Groeien door een internationaal netwerk"
17u20 Workshop: THE IDEAL DESIGNER CLUB
18u45 Design and R&D
19u15 - 20u45 Business afterwork​