In 2015 nam Elasta deel aan 5X5® van Designregio Kortrijk. Samen met het designbureau TEN - The Engineering Network uit Kortrijk — ontwikkelden ze een band waarin multi-color LEDs zijn geïntegreerd.
De elasticiteit van het product zorgt voor maximale aanpasbaarheid en draagcomfort, wat op vandaag uniek is. In de KIOSK op de Grote Markt van Kortrijk is deze maand dan ook FLUX te zien: een verderzetting van deze samenwerking. FLUX staat voor flexible lighting - letterlijk en figuurlijk. Door de elasticiteit past FLUX overal mooi op en rond en kan je het voor de meest uiteenlopende doeleinden gebruiken: functioneel licht, veiligheidslicht, sfeerlicht, ... voor zowel objecten als personen.

Elasta heeft een jarenlange ervaring in weven, vlechten en breien van smalband, lint en koord, zowel elastisch als niet-elastisch. Elasta is aanwezig in ruim verspreide markten, waaronder textiel, meubel, automotive, drukwerk, verpakking,… Steeds weer worden unieke producten ontworpen voor uiteenlopende industriële sectoren. Door de samenwerking met TEN reiken de mogelijkheden verder dankzij de kennis en implementatie van de nodige technologie.

TEN voorziet innovatieve oplossingen op het gebied van global engineering. Zij beantwoorden uitdagingen in elke fase van het ontwerpproces met unieke en op maat gemaakte oplossingen. TEN is een design & engineering partner gespecialiseerd in mechanical engineering, product development, visualisation, scanning en projectmanagement. Net dit maakt hen uniek.

Benieuwd naar het resultaat van deze kruisbestuiving? Nog tot 29 januari 2018 te bezichtigen in de KIOSK (Graanmarkt Kortrijk)

Elasta
Textielstraat 15
8790 Waregem
www.elasta.be
info@elasta.be

TEN
Zandbergstraat 19
8500 Kortrijk
www.tengroup.be
info@tengroup.be

Over de Kiosk
www.designregio-kortrijk.be

Over 5X5®
www.5x5.design