Als ontwerper al wat kilometers op de teller? Dan worstel je nu vast met nieuwe vragen en uitdagingen, zeker ook op vlak van groei. Wil je mensen aanwerven om samen grotere projecten aan te kunnen? Wil je groeien door exclusiever te gaan werken voor een bepaalde doelgroep? Is je markt hier te klein aan het worden en ga je internationaal? Wil je groeien via serieproductie, of via internationale galerieën? Speciaal voor jou organiseert Flanders DC op dinsdag 9 mei een Expertendag Design rond ‘Groei’. Bedoeling: naar huis gaan met frisse inzichten, bruikbare tips en nuttige contacten.

Hoe?
Er zit een heel arsenaal aan doorgewinterde specialisten uit alle hoeken van de designsector klaar om al je vragen te tackelen. In kleine groepjes wissel je in een salon van gedachten met straffe ondernemers en experts rond groei. Je kan ook een persoonlijk gesprek met hen reserveren. ’s Middags schuiven jullie allemaal samen aan voor een broodjeslunch.

Concreet
Je kiest zelf of je een hele dag, of enkel in de voor-of namiddag komt en met welke experts je graag spreekt. Binnenkort maken ze de lijst met experts bekend, maar je kan je nu al pré-registreren. Zo krijg je voorrang bij de keuze van zowel sofababbels als persoonlijke gesprekken.
Voorwaarde voor inschrijving: een ondernemingsnummer hebben en minstens 2 jaar actief zijn in de designsector.

Registreren kan hier!


Daarnaast organiseert Flanders DC ook Design Lab "Wie heeft het recht?" op 5 mei. Hier ontdek je wat intellectuele eigendom in jouw organisatie kan betekenen.
Het is soms niet helemaal duidelijk wie welke rechten bezit. Welke rechten heb je zelf als ontwerper? Welke rechten draag je over aan je bedrijf? En gaat dit automatisch?

Christine De Keersmaeker van KOAN is gespecialiseerd in IP bij Design. Zij brengt helderheid in de wirwar van rechten. Dit Design Lab is er voor ontwerpers die al gestart zijn en meer willen weten over de mogelijkheden van bescherming en gebruik van rechten. Gratis toegang. Meer informatie? Klik hier.