DRIE DRUPPELS WATER

Budafabriek Kortrijk . donderdag 24 september . 19u30 . gratis

Met de Grote Verleieding viert Kortrijk een zomer lang feest na 20 jaar Leie werken. Budafabriek rekt het thema op en zoomt in op waterduurzaamheid. Wat zijn de ecologische, economische en mondiale uitdagingen rond water? Welkom op de kick-off van Water.War*!

19u30 onthaal

19u45 inleiding: Whisky is for sipping, water is for war!

20u15 drie parallelle lezingen (keuze 1)

  • Water als bouwsteen voor een nieuwe grensoverschrijdende stad.

PAOLA VIGANÓ (IT) is professor stadsontwikkeling en urban design aan de IUAV universiteit van Venetië. Zij ontwikkelt een spannend concept rond stadsontwikkeling voor de Eurometropool Lille, Kortrijk, Tournai gebaseerd op rivieren en kanalen. Lezing in het Engels.

  • Integraal waterbeheer.

DIRK LIBBRECHT is expert integraal water- en natuurbeheer bij Arcadis Belgium. Hij werkte acht jaar als hydroloog in het zuiden en deed recent opdrachten in Afrika voor UN-Habitat. Een verhaal over integraal waterbeheer met accenten naar ecologie, klimaatwijziging en wetlandproblematiek.

  • 20% van de tewerkstelling is bedreigd bij watertekort.

Vlaanderen is de vierde armste regio qua waterbeschikbaarheid van alle Oeso landen. Dat dit een grote impact heeft op onze economie hoor je van DIRK HALET (strategisch coördinator Vlakwa, Vlaams Kenniscentrum Water).

21u00 drie parallelle lezingen (keuze 2)

21u30 netwerkdrink

Gratis.
Vooraf inschrijven via info@ budakortrijk.be / 056/22.10.01

Organisatie: Budafabriek & Postgraduaat Noord-Zuid (Vives en Howest)

i.s.m. VOKA West-Vlaanderen, Vlakwa, Waterwegen & Zeekanalen nv, Van Marcke, Leiedal, Stad Kortrijk, Provincie West-Vlaanderen, Eurometropool Lille, Kortrijk, Tournai.

*Water.War! is een intens project rond waterduurzaamheid in de Budafabriek met labs, lezingen, expo’s, performances,… van 10 maart tot 26 juni 2016.