Het UNESCO Creative Cities Network verwelkomt Kortrijk

In 2004 lanceerde UNESCO het UNESCO Creative Cities Network (UCCN), een wereldwijde samenwerking tussen op vandaag 180 steden: van Kaapstad tot Dubai, van Shanghai tot Helsinki, van Sydney tot Mexico-Stad. 180 steden die één ding gemeen hebben: ze zetten creativiteit in als hefboom voor de duurzame ontwikkeling van hun stad en regio. Sedert kort mag ook Kortrijk zich een ‘UNESCO Creative City’ noemen, in het domein van design.

Kortrijk komt daarmee naast steden als Beijing, Buenos Aires en Berlijn te staan. Bijzonder fijn gezelschap, dat is het minste wat je ervan kan zeggen. Gezelschap ook waarvan Kortrijk heel wat kan leren. Want dat is net de bedoeling van het UNESCO-netwerk: het delen van goede praktijkvoorbeelden, het bieden van internationale kansen aan creatievelingen,...
Maar het wordt niet alleen een kwestie van ‘nemen’, Kortrijk kan ook heel wat ‘geven’ aan het netwerk. Design en de creatieve maakindustrie hebben in Kortrijk en omstreken heel wat in beweging gezet, een beweging waar we best trots op mogen zijn.

Redenen genoeg om de Zuid-West-Vlaamse bescheidenheid even te laten voor wat ze is, en de creativiteit in de Kortrijkse regio aan de hele wereld te laten zien in het gloednieuwe magazine “Discover KORTRIJK UNESCO creative region”

Lees het magazine hier

Verkrijgbaar in 3 talen (Nederlands, Frans & Engels) bij:
TOERISME KORTRIJK
Begijnhofpark (Parking Houtmarkt)
8500 Kortrijk
toerisme@kortrijk.be

‘Discover KORTRIJK UNESCO Creative region’ is een initiatief van Designregio Kortrijk, ondersteund door haar partners.
Teksten door Sproke
Fotografie & illustaties door Heren Loebas & Beeldcollectief - Lucas Despriet, Luchtfotografie Hendeyckx, Kattoo, David Barbe
Grafisch ontwerp door Heren Loebas
Druk door die Keure, Brugge