Designregio Kortrijk verwelkomt voor de vijfde keer recent afgestudeerde internationale ontwerpers uit verschillende creatieve disciplines voor het Designers in Residence Kortrijk programma.

Gedurende een residentie van 3 maand (september tot december 2018), krijgen de geselecteerde ontwerpers de unieke kans om een experimenteel concept te ontwikkelen voor de toekomst van ruimte(s), door confrontatie tussen burgers, de maatschappij, ondernemers en het onderwijs in regio's als Kortrijk.

Follow on Facebook or Instagram

Onze 3 internationale designers stellen zichzelf alvast even aan u voor:

Jasna Dimitrovska, °1983
Berlin, Germany
www.jasnadimitrovska.net


"Ik ben een designer en een kunstenaar die zowel tastbare als ontastbare media gebruikt. Ik hou van het schrijven over technologie en wetenschap, ‘wat als’ scenario's gebaseerd op onderzoek en het in kaart brengen van ontwerpen tot in de kleinste details. Ik heb ook een passie voor neo-futuristisch design en augmented reality-toepassingen. Als kunstenaar bouw ik tastbare modellen, prototypen en ‘cultural probes’ om de betekenis van menselijke interactie met digitale objecten te onderzoeken. Op dit moment is mijn uitdaging de niet-menselijke factor van materialiteit waarbij verschillende materialen en media zijn verbonden in een systeem dat moet voldoen aan een groot aantal parameters en protocollen.

En ja- TECHNOLOGIE ZAL ONS REDDEN!"

photo by Dahahm Choi


Kazumasa Takada, °1991
Kopenhagen, Denmark
www.pan-projects.com


"Ik ben een architect geboren in Japan en gevestigd in Kopenhagen, Denemarken.
Ik ben mede-oprichter van een architecten-ontwerpstudio PAN-PROJECTS in Kopenhagen en heb aan verschillende projecten in Europa en Japan gewerkt. Voor mij wordt architectuur gevormd door het fabriceren van sociale elementen en ik baseer mijn werk op basis van dit concept. Mijn projecten worden gekenmerkt door het herinterpreteren van de unieke karakteristieken van plaatsen en het reconstrueren van de relaties tussen die elementen. Werk die mijn concept best vertegenwoordigen zijn Paper Pavilion (Denemarken, 2017), Infinite Field (Japan, 2016)."


Jaenam Lim, °1987
London, United Kingdom
www.jaenamlim.com


"Ik ben een ruimtelijk ontwerper gevestigd in Londen, afgestudeerd aan het Royal College of Art in Interieurarchitectuur. Ik ben het liefst bezig met het nadenken over de verschillende aspecten van interieur in een stedelijke context, en ik ben geïnteresseerd in het creëren van immersieve ruimtes die conventionele ruimtelijke grenzen doen vervagen. Het maken van fysieke objecten is een van mijn favoriete methodes in mijn ontwerpproces om conceptuele ideeën tastbaar te maken."


Ben je geïnteresseerd in een ontmoeting met de ontwerpers tijdens hun residentie, of wil je meer informatie? Neem contact op met
Lise Van Tendeloo
lise@designregio-kortrijk.be
+3256519183