0a7bce40-2142-4b3b-962e-44f6b23fad8f.png
Voor het vierde jaar op rij nodigt Designregio Kortrijk recent afgestudeerde ontwerpers uit verschillende creatieve disciplines uit voor het Designers in Residence Kortrijk programma. Gedurende een residentie van 3 maand (september tot december 2017), krijgen de geselecteerde ontwerpers de unieke kans om een experimenteel concept te ontwikkelen voor vervagende grenzen adhv social design. Hun uitdaging is sociale transformatie teweeg brengen door confrontatie tussen burgers, society, ondernemers en onderwijs in regio’s zoals Kortrijk.

Maria Pita Guerreiro (PORTUGAL - °91) is een designer uit Lissabon. Maria's werk verkent meerdere ontwerpaspecten. Ze houdt van werken met verschillende materialen, texturen en perspectieven. Zij is actief in de kunstgemeenschap en neemt deel aan verschillende tentoonstellingen, designbeurzen en design residenties in Europa, waaronder Bauhaus IKEA in Dessau en Salone del Mobile in Milaan. In Lissabon werkte ze als designer in verschillende designstudio's en is de mede-oprichter van de Studio ojoaoeamaria.

Sahil Thappa (INDIA - °90) is een mechanical engineer en industrial designer. Hij onderzoekt manieren om design meer democratisch, open, duurzaam & in samenwerking te maken. Hij werkt zowel met digitale als met traditionele tools en gebruikt hiervoor verschillende materialen, processen en platformen. Hij legt zicht toe op Design Thinking, organiseerde meerdere workshops en hielp bij de opstart van verschillende Makerspaces in een aantal Indische scholen.

Déborah Janssens (FRANCE - °91) is een jonge kunstenaar-ontwerper geboren en gevestigd in Parijs. Na afstuderen in Object Design koos ze voor een studie etnologie, om daarna dit alles te combineren in een master Social Design. Ze houdt ervan om surrealistische installaties en performatieve situaties te bedenken en te creeëren, die ons dagelijks leven exceptioneel kunnen verbeteren.


8058ed5a-b296-411c-bda1-1c5c300be4c2.jpg

Het Buda-eiland in Kortrijk is het middelpunt voor een fascinerende community van creatieve personen, bedrijven, culturele organisaties, creatief onderwijs en eindgebruikers. Het doel is om zich te verbinden met de lokale maakindustrie, grotendeels ingebed in deze regio en lokale producenten op een hedendaagse manier.
De Budafabriek en Budalab Open Makerspace zijn de inspirerende locaties waar ze creëren, werken en leven.
Budalab is een open atelier waar ontwerpers, makers, kinderen, individuen, studenten en scholen creaties maken, workshops volgen, elkaar ontmoeten, uitdagen en inspireren. Via een breed assortiment analoge en digitale tools brengen we mensen uit verschillende sectoren en disciplines samen om synergieën te creeëren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lise Van Tendeloo, lise@designregio-kortrijk.be of 056 51 91 83.