Wat gebeurt er als we Design naar jongeren brengen?

Design Your City is een project waarbij jongeren tussen 10 en 18 jaar met een concreet vraagstuk uit een stad/gemeente aan de slag gaan. We creëren een intense leerbeleving waarbij jongeren via STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) en Design Thinking stap voor stap concrete oplossingen bedenken en ontwerpen.

Design Your City biedt de stad of gemeente een unieke manier om sociaal burgerschap te promoten en om samen te werken met de jonge burgers. Het levert bovendien een nuttige uitkomst op. Leraren leren de principes van Design Thinking en kunnen zo echte belevingsmomenten van hun lessen maken. Leerlingen zetten hun tanden in een project en leren 21ste-eeuwse vaardigheden (creatief en probleemoplossend denken, samenwerken, kritisch zijn …) aan die nuttig zijn in de wereld van morgen.

Is je interesse aangewakkerd en wil je meer weten over ‘Design Your City’? Kom dan op dinsdag 19 februari om 13.30 uur naar Sioen Industries (Fabriekstraat 23, 8850 Ardooie) waar we het startschot geven van een nieuwe editie van Design Your City. De ontwerpuitdaging luidt “ontwerp de ideale pendelervaring naar school” en alle scholen in de provincie West-Vlaanderen kunnen deelnemen.

Inschrijven voor de kick-off kan hier. Je vindt alvast meer info op www.designyourcity.be.