TENTOONSTELLING VOOR ÉÉN DAG

De zorgsector zoekt naar ergonomische hulpmiddelen voor mensen met beperkingen. Niemand heeft hetzelfde lichaam, toch is het aanbod van hulpmiddelen klein. Aan de hand van foto's, filmpjes en objecten toont Howest hoe studenten van de Howest co-creatiescenario’s uitwerken voor het bedenken, maken en verspreiden van open-design hulpmiddelen.

WORKSHOP: WK DESIGN FOR [EVERY]ONE

uur

Van 11:00 tot 12:00

van 14:00 tot 16:30

(vrije inloop)

Waar Design museum Gent
Prijs Gratis


De deelnemers zullen tijdens dit kampioenschap dezelfde dagdagelijkse hindernissen moeten overwinnen zoals heel wat mensen met specifieke beperkingen. Het is nog maar de vraag of zij tevens zullen slagen in hun opdracht door een persoonlijk hulpmiddel te bedenken dat hen hierbij kan helpen?Na het spannende Wereldkampioenschap Design tijdens de museumnacht gaan ze deze keer verder.

Wie gaat de uitdaging aan? Wie gaat de mist in? Wie wordt de nieuwe Wereldkampioen Design 2017?

Dit wordt wederom topsport van het allerhoogste niveau. Inschrijven is niet nodig. Zet je er gewoon bij en neem deel!


LEZING

uur 11:00
Waar Design musem Gent
Prijs Gratis

Lieven De Couvreur (industrieel product ontwerpen) en Anne Dejager (ergotherapie), docenten bij Howest, vertellen hoe studenten co-creatiescenario’s uitwerken voor het bedenken, maken en verspreiden van open-design hulpmiddelen. Binnen design for [every]one helpen ze mensen met een unieke beperking en specifieke zorg. Voor de lezing is inschrijven verplicht. Klik hier voor meer informatie & inschrijven.

Deze workshop is onderdeel van het Erfgoeddagprogramma dat dit jaar in teken van zorg staat!