Depro Profiles heeft deelgenomen aan het 5x5® project van Designregio Kortrijk. Binnen dit project is HYDE ontworpen die begin april een Red Dot Design Award in ontvangst nam. HYDE zijn eigentijdse wand- en plafondpanelen met ingewerkte ledverlichting, die in samenwerking met topdesigner Danny Venlet werden ontwikkeld. Met woorden als innovatief, overtuigend en eigentijds loofde de jury het product dat voor het eerst werd voorgesteld aan het grote publiek tijdens Interieur 2016 in Kortrijk.

KOVR is het nieuwe designlabel van het West-Vlaamse bedrijf Depro Profiles. Tijdens Interieur 2016 stelde KOVR zijn allereerste merkproduct HYDE voor aan het grote publiek en begin deze maand mocht het team al een eerste award, de Red Dot Design Award, op zijn palmares schrijven. HYDE staat voor hoogwaardige wand- en plafondpanelen met een geïntegreerd ledverlichtingsysteem. Met zijn architecturale designlook, kwalitatieve afwerking en eigentijdse materialen overtuigde HYDE de Red Dot Design Award jury.

Prijsbeest HYDE werd vorig jaar geboren uit het unieke 5X5®-concept van Designregio Kortrijk. Dankzij dit concept krijgen ondernemingen de kans om gedurende een jaar samen te werken met ontwerpers. KOVR koos resoluut voor een collab met topdesigner Danny Venlet. “Samenwerken met een externe designer zoals Danny Venlet was een verrijkende ervaring. Ze kozen Venlet omwille van zijn werk als productdesigner voor firma’s zoals Bulo, Extremis en Dark, samen met zijn specifieke ervaring in architectuur- en interieurprojecten. Hij gaat altijd verder dan wat standaard is zonder te ontwerpen voor een nichemarkt. Dat is ook de productvisie van Depro Profiles. Een echte match dus! Dat HYDE nu een Red Dot Award mag ontvangen, is de kers op de taart", aldus Depro Profiles Innovation Manager Lode Espriet.

HYDE combineert een architecturale vormentaal met subtiele lichtaccenten. De panelen bestaan uit vochtbestendige MDF met hoge densiteit en een slijtvaste decorlaag. Hiermee scoort het designproduct beter dan de standaard wand- en plafondpanelen. Afgewerkt met geïntegreerde verlichting hebben de panelen een dikte van 12 mm. Afmetingen zijn 1200 x 177 mm / 1200 x 120 mm / 1200 x 80 mm. En die zijn combineerbaar. Qua verlichting is er keuze uit lichtstrepen van 30, 60 of 90 cm op 3 cm. De verlichting is met afstandsbediening instelbaar en aanpasbaar aan elke mood, interieurstijl of tijdstip.