Van 14 april tot 19 april 2015 vindt in Milaan de jaarlijkse internationale meubelbeurs ‘Il Salone del Mobile 2015’ plaats, ook wel bekend als de grootste designbeurs ter wereld. Ook de Belgen zijn weer goed vertegenwoordigd.

Wat kan je dit jaar verwachten?

A Belgian Village:

abv_2_600_600_c1_0.jpg

Met dit concept wil DIFT labels en designers een andere manier bieden om hun producten te tonen, zonder terug te grijpen naar de typische beursomgeving (of zelfs de typische evenementen die in de stad plaatsvinden).

Ze inspireerden zich op de gezelligheid van een Belgisch dorp, vooral dan bij onze typische koterijen. Tijdens Il Salone bouwt DIFT een tentoonstelling in de stad vanaf de grond. Letterlijk, want ze huurden de grond, bedachten het dorp en zijn nu volop bezig met de inrichting ervan. Bovendien zal het dorp plaats bieden aan verschillende dag- en avondactiviteiten, zoals bijvoorbeeld een Belgische markt, lezingen, optredens, plant-based food festival en fine dining, proeven van enkele Belgische biertoppers, fietsen,…

Waar? Via (Privata Giovanni) Ventura 12, Milano

De deelnemende designers waaronder heel wat bekende en regionale gezichten: Alton, Atelier Belge, De Invasie met Axelle Vertommen, Cloudswimmers, David Hoppenbrouwers, Jonas Van Put (winnaar van een Ventura Interieur stand dankzij Design Platform Vlaanderen op Interier 2014) en ZAAG. (winnaar van een Ventura Interieur stand dankzij Design Platform Vlaanderen op Interier 2014), DeltaLight, Design museum Gent (support by BUDAlab), Filip Janssens, FIVE AM, Giel Dedeurwaerder & Sebastien Talpe, Ilse Bruggemans (stond met haar project op Week van het Ontwerpen 2014), Sep Verboom, Serax, Studiomie, Studio Woot Woot, VOMO, Quitch en Zangra.

a_belgian_village_by_dift_-_sfeerbeeld_6

Confronting the masters:

Design Vlaanderen brengt, samen met de partners van Belgium is Design, de tentoonstelling Confronting the Masters in de Sala Napoleonica de l’Accademia di Brera.

Confronting the Masters viert de tiende verjaardag van designprijs ‘Designer van het Jaar’. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door Biennale Interieur met de magazines Weekend Knack en Le Vif Weekend. De prijs wordt ook ondersteund door Design Museum Gent, Innovatie & Design center in Grand-Hornu en Bozar. De de 10 laureaten van de prijs sinds 2006 brengen elk nieuw werk: Alain Berteau, Sylvain Willenz, Nathalie Dewez, Alain Gilles, stefan schöning, Bram Boo, Nedda El-Asmar, Jean-François d’Or, Marina Bautier en Muller Van Severen, de winnaars van editie 2015. De verrassende tentoonstelling belicht het originele en aparte karakter van het Belgische design met 10 unieke interpretaties die zowel in binnen- en buitenland erkenning genieten. Van meubels en lampen tot objecten: elke ontwerper toont er zijn eigen identiteit, signatuur en expertise.

Waar? Via Brera 28, Milaan.
Wanneer? van 10.30 tot 20.30 uur.

Confronting-cover.jpg

Belgian Design Map:

Benieuwd naar wat de andere Belgen tonen tijdens de beurs en de Milan Design Week? Bereid je bezoek goed voor met de Belgian Design Map. Download de 'map' hier. Je vindt er de locatie van o.a. Extremis, Modular lighting instruments, Quinze & Milan, Wever & Ducre, Ben Storms, Delta Light, Thomas Lommee, Pars Pro Toto en meer!