Oproep voor scenografie voor de expositie We are the next generation op Week van het Ontwerpen tijdens Interieur 2016.

Opdracht:

Wil jij de scenografie voor de expo WO16: We are the next generation tijdens de Biënnale Interieur 2016 ontwikkelen? Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen tot 30 maart 17.00u. Stuur een korte motivatie en portfolio naar info@weekvanhetontwerpen.be.

Situering:

Week van het Ontwerpen zet sinds 2004 creatieve en innovatieve studentenprojecten in de kijker. Na 12 jaar is het uitgegroeid tot hét platform voor inspiratie en kennisuitwisseling tussen creatief onderwijs en industrie, rond thema’s als creativiteit en design. De kern van het event is een expositie van de beste studentenprojecten uit het creatieve Vlaamse ontwerponderwijs. De studentenprojecten komen uit de volgende opleidingen: productdesign (industrieel productontwerp, textiel/mode/accessoires, meubelontwerp), architectuur van interieur, gebouwen, publieke ruimte en landschappen en multimediaal ontwerp (games, web & graphic design). In 2015 was er werk te zien van 26 verschillende opleidingen uit 15 verschillende scholen: Howest, Universiteit Gent, Thomas More, Arteveldehogeschool, Universiteit Antwerpen, Hogeschool PXL, School of Arts HoGent, VIVES hogeschool, KULeuven, LUCA School of Arts (campus Gent, Genk en Brussel), Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en regionale scholen VTI Tielt, OLV-Hemelvaartinstituut Waregem, Academie Kortrijk en Guldensporencollege Plein Kortrijk.

In 2016 gaat Week van het Ontwerpen voor de tweede maal door tijdens de internationale Biënnale Interieur met als internationale titel WO16 – We are the next generation. De expo wordt opgenomen in het officiële stadsprogramma van Interieur.

Via een open call naar het creatieve ontwerponderwijs in regio Kortrijk en Vlaanderen worden scholen gevraagd een selectie te maken van 3 studentenprojecten per opleiding. Een adviescomité beoordeelt de ingezonden projecten met het oog op het samenstellen van een coherente expositie. De voorbije twee jaren werden telkens een 40-tal werken geselecteerd.

Week van het Ontwerpen is een samenwerking tussen Designregio Kortrijk, Howest, stad Kortrijk, Voka West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal en Biënnale Interieur met als doel om de meerwaarde van creatief technische ontwerp-onderwijs als katalysator voor regionale ontwikkeling in de kijker te zetten.

Bekijk de aftermovie van editie 2015 hier.

Voor meer info, neem contact op via info@weekvanhetontwerpen.be

Beelden

2014:
Scenografie door Alain Monnens

2015:
Scenografie door FIVE AM