BUDA::lab werd 2 jaar geleden door Designregio Kortrijk samen met haar partners (de stad Kortrijk, de regio met intercommunale Leiedal, het bedrijfsleven met Voka Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en Biënnale Interieur, en het onderwijs met Howest) opgericht, met steun van het Europese project PROUD (Interreg IVB-NWE) en de provincie West-Vlaanderen.

BUDA::lab is een fablab (fabrication laboratory), een openbare werkplaats, een atelier waar een aanbod van analoge en digitale (low-end en kleine reeks) machines ter beschikking staat voor een breed publiek.

Het is een co-working space en een ontmoetingsplaats voor makers, een inspiratieplaats voor start-ups, voor makers in spe. Het biedt enthousiaste communities een gemakkelijk bereikbare ruimte aan.

Deze functies maken dat BUDA::lab in een pionierende rol een sterke maatschappelijke en ook sociaal verbindende functie invult met een sterke overtuiging om maakprocessen en -kennis te democratiseren naar een regionale bevolking in een brede doelgroep.

Voor de verdere professionele uitbouw van het lab wenst Designregio Kortrijk over te gaan tot het betrekken van een commerciële teamspeler met technische achtergrond.

Doel van de functie

Je staat in voor het binnenhalen en opvolgen van gebruikers (klanten) van het lab, met een focus op bedrijven. Hierbij speelt het regionale netwerk en de natuurlijke ambitie om groei te creëren een belangrijke rol.

Functieomschrijving

  • Promotie van het lab bij bedrijven, brede publiek, onderwijsinstellingen, regio-actoren, …
  • Prospectie van commerciële gebruikers
  • Samenwerkingen met partners prospecteren en concretiseren

Doel:

  • Loonwerk voor bedrijven
  • Nieuwe bedrijfslidmaatschappen
  • Bedrijven die zelfstandig de machines in het lab gebruiken

Binnen deze taken worden steeds goede contacten gehouden met de lokale stakeholders (Voka West-Vlaanderen, onderwijsinstelling Howest, stad Kortrijk, intercommunale Leiedal, Biënnale Interieur, …) en bedrijven.

De commerciële teamspeler opereert onder de werking van Designregio Kortrijk vzw die er mogelijks een aparte structuur kan voor uitwerken. Een stuurgroep staat bij en stuurt voor de verdere uitbouw van het lab.

Profiel

Ervaring in promotie, prospectie, detecteren van opportuniteiten is een vereiste. Je hebt een uitstekend organisatietalent, bent stressbestendig en diplomatisch, en kan ideeën omzetten in concrete acties. Tevens ben je een enthousiaste, gedreven en creatieve persoonlijkheid met technische, organisatorische- en netwerkvaardigheden.

Je hebt een uitgesproken interesse in het programma van Designregio Kortrijk en het BUDA::lab. Kennis van de regio Kortrijk context en van de design- en makerswereld is een pluspunt en je hebt bij voorkeur een technische achtergrond. Je spreekt perfect Nederlands en kan je vlot behelpen in de Franse en Engelse taal.

Aanbod

Een uitdagende job in een dynamische organisatie met een fijne werksfeer.

Voorkeur freelance, 25% VTE.

Contact

Stuur uw CV met motivatie op naar Stijn Debaillie (stijn@designregio-kortrijk.be).