Op 7,8 en 9 mei kregen jongeren van het 5e leerjaar de kans om kennis te maken met allerlei verschillende beroepen. Het beroependorp is een initiatief van Stad Kortrijk en het beroepenhuis. Als erkende UNESCO Creative Region of Design is het belangrijk om ook de beroepen van de toekomst in de verf zetten.

Sweet Mustard, een Kortrijks bedrijf die kwalitatieve software bouwt om organisaties klaar te stomen voor de toekomst, liet de kinderen (letterlijk) proeven van wat ze doen. “Bij Sweet Mustard hebben we een workshop uitgewerkt die kinderen toelaat om op een heel leuke en interactieve manier mocktails (alcoholvrij) te serveren/programmeren, dit door met Blockly te experimenten.”, zo zegt Dieter Willems van Sweet Mustard. Blockly is een framework van Google die toelaat programmeren eenvoudiger voor te stellen. De workshop is een ideale manier om jonge kinderen te inspireren in de IT-wereld.

Ook Louis Vanooteghem, Product Owner bij Sweet Mustard, wijst op het belang van inspireren: “Wij inspireren elkaar graag en houden ervan om onze kennis te combineren, daarom delen wij voortdurend ideeën en feedback. Wij geloven dat deze ambitie niet enkel binnen onze muren moet blijven!”
Eerder werd de workshop getest met leerlingen van het 2e leerjaar van het Sint-Pauluscollege in Kortrijk.