In het april nummer brengt De Architect.nl, het belangrijkste architectuurtijdschrift in Nederland, een artikel over het TEXTURE Museum in Kortrijk, ontworpen door noArchitecten.

NoArchitecten en Madoc toverden het pand in de Noordstaat 28 tot een modern museum. Door hedendaagse industriële elementen te gebruiken kozen ze ervoor om het industriële verleden van het gebouw extra in de verf te zetten. De bovenste verdieping volledig goud kleuren is dan weer een knipoog naar de Golden River. Het gebouw biedt naast de permanente presentatie ook een polyvalente ruimte, een bistro, bureaus, een atelier en een ruim onthaal aan.

Hoofdredacteur Harm Tilman is dan ook laaiend enthousiast over het Kortrijks TEXTURE museum: "Het Texture Museum in Kortrijk laat zien dat ook nieuwe architecturale strategieën met succes binnen deze opgave kunnen worden ontplooid en daar de nodige relevantie weten te verwerven."

De foto's werden genomen door Filip Dujardin, één van de beste architectuurfotografen in België. Met de reconversie van dit industrieel erfgoed heeft Kortrijk opnieuw een interessant gebouw en een aanvulling aan haar nieuw patrimonium.