AVC Gemino uit Kortrijk heeft op de tweejaarlijkse internationale aluminiumbeurs in Düsseldorf de European Aluminium Award gewonnen voor de wanden in het atrium van de nieuwe Barco-campus.

Van een 3D-geprinte motorfiets tot een high-tech gevel ontworpen door Zaha Hadid: de European Aluminium Award bekroont dit jaar opnieuw de meest creatieve en vernieuwende ontwikkelingen in de aluminiumindustrie. De award werd uitgereikt tijdens ALUMINIUM 2016 in Düsseldorf, de grootste vakbeurs ter wereld.

Er werden awards uitgereikt voor vijf innovaties in vier categorieën. AVC Gemino werd laureaat in de categorie “Architecture & Constructions” voor de realisatie op de BARCO ONE CAMPUS in Kortrijk. Het indrukwekkende ronde gebouw ‘The Circle’ is een ontwerp van architect Jaspers-Eyers en staat symbool voor het belang van de creatieve maakindustrie.

AVC realiseerde in dat gebouw onder andere de transparante gebogen binnenwanden: aluminium frames met plexiglas, die tot 6,5 meter hoog zijn, en dat in één stuk. Ze connecteren de vergaderruimtes op de verdiepingen met het atrium. Dat ondersteunt de visie van de campus om een gevoel van samenhorigheid te creëren en samenwerking te stimuleren.

De wanden lopen over de verdiepingsranden heen. Ze vormen op de bovenliggende verdieping een borstwering voor de terrassen en op de onderliggende verdieping omhullen ze het plafondpakket. De wandelementen werden volledig in het AVC-atelier geassembleerd en met een zeer korte doorlooptijd op de werf gemonteerd.

Managing director Dominiek Callewier is opgetogen. “Het is een hele eer om zo’n vooraanstaande award te mogen ontvangen. Dat we die krijgen voor een project in onze eigen stad Kortrijk, dat bovendien erg veel aanzien geniet, geeft extra veel voldoening”, zegt hij.

Over AVC Gemino

AVC Gemino innoveert en inspireert met oplossingen voor designdeuren en -wanden en integreert die in het totaalconcept van uw interieur of kantoor. AVC Gemino- oplossingen zijn een perfect samenspel van esthetiek (design en vormgeving, mogelijkheden tot integratie van profielen in vloer, wand en/of plafond), akoestische prestaties en een rijke functionaliteit.