Oproep naar ALLE designers. Van ALLE plekken. Van ALLE gemeenschappen.

Voor de Biënnale Interieur die dit najaar in Kortrijk plaatsvindt, cureert DIFT - naar goede gewoonte - opnieuw een expo, met als thema dit jaar ‘Take Me to the Backroom’. Daarom zijn ze nog naarstig op zoek naar getalenteerde en diverse ontwerpers om hun line-up te vervolledigen.

Je krijgt de kans om een dialoog te creëren tussen functie, esthetiek en inclusiviteit, door het design en de betekenis van een ’verborgen’ achterkamer heruit te vinden. Hun concept draait om één centrale vraag: hoe kan een achterkamer ontworpen worden zodat het een veilige, bevrijdende en esthetisch volwaardige plek vormt voor minderheidsgroepen, die zich niet thuis voelen in een normatieve samenleving?

Als deelnemend designer zal je een installatie op de Biënnale volledig zelf ontwerpen, waarbij ze jou de vrijheid geven om je artistieke visie uit te werken op vijf door hun geselecteerde thema’s onder de noemer inclusiviteit. Deze zijn etniciteit, gender (man versus vrouw), queerness, lichaam (fysieke beperking, lichaamstypes) en religie.

Interesse om mee te werken? Stuur dan een mailtje naar yves@dift.be.