witblad & de Glascentrale reflecteren in de Kiosk

De Kiosk in centrum Kortrijk (Graanmarkt) is een toplocatie en wordt iedere maand ter beschikking gesteld voor een regionaal bedrijf dat er een innovatieve presentatie opzet van hun producten of diensten in samenwerking met een ontwerper.

In mei krijgen we een inspirerend ontwerp te zien van witblad, vakkundig uitgewerkt door de Glascentrale.

De installatie is een fragiele interpretatie van House of Cards: het gekende kaartspel van Charles & Ray Eames. Maar dan hier verrassend reflecterend en technisch uitdagend.

De kaarten werden vervangen door verschillende types en kleuren glas en spiegels. Alle spiegels hebben op 1 zijde een afbeelding van een realisatie van de Glascentrale in het centrum van Kortrijk. Sommige foto’s zijn gevels van de gebouwen. Hierdoor ontstaat een vreemd effect waarbij de toeschouwers zoekt naar reflecties.

De installatie geeft een spiegelende en transparante kijk op projecten die de Glascentrale in centrum Kortrijk realiseerde. Referenties van top ontwerpers die vertrouwen op de expertise van de Glascentrale voor glas en spiegels.

Over de Glascentrale
De Glascentrale kan terugblikken op 49 jaar ervaring in de productie en verwerking van allerhande beglazing. Een gevarieerd aanbod, uitstekende producten en een prima service hebben ongetwijfeld bijgedragen tot de sterke reputatie die het bedrijf vandaag heeft. Vanuit het familiaal karakter hecht de Glascentrale nu eenmaal veel belang aan een persoonlijke benadering van de klant.
www.glascentrale.be

Over witblad
witblad is een ontwerpbureau met een hoek af.
Projecten variëren van complete interieurs tot digitale communicatie.
Aan de basis ligt Bob Bulcaen, een interieurarchitect die ook al 20 jaar actief is in de online communicatie sector.
De grootste referentieprojecten zijn de inrichting van de Brooklyn winkels en de 7 woonentiteiten van het Patria gebouw op de Grote Markt van Kortrijk.
www.witblad.com

Over de kiosk
www.designregio-kortrijk.be


www.glascentrale.be/kiosk

www.witblad.com/kiosk (foto's + video)