Van 1 mei tot 31 oktober wordt Milaan het toneel voor alles wat met innovatie in voeding te maken heeft. Ook de Belgen zijn klaar voor 184 dagen Expo Milano 2015 met het thema 'Feeding the planet, energy for life'. Onder alle deelnemende bedrijven vinden we ook veel regionale terug, o.a. Alpro, De kroketterie, Farm-IT, Maes Inox, Viva Sara, Omer Vander Ghinste, Extremis, Umbrosa, Claeys Verlichting en Jules Clarysse.

In het Belgisch paviljoen vind je bedrijven uit de ‘klassieke’ sectoren zoals voeding en landbouw, maar ook de innovatieve sectoren biotech, healthcare en cleantech.

De bezoekers van de expo kunnen in het Belgisch paviljoen frietjes eten of een biertje proeven van brouwerij Omer Vander Ghinste aan de tafels van Extremis. Maes Inox, gespecialiseerd in geavanceerde keukentechnologie en fabrikant van keukens in verschillende sterrenrestaurants levert de keuken voor het Belgisch paviljoen.

Drink je liever een koffietje? Dit kan ook dankzij Viva Sara uit Kortrijk. De cafè lungo zal verzorgd worden door twee branders uit eigen stad.

Overdag zorgen de parasols van het Roeselaarse Umbrosa voor wat schaduw. De parasols van Umbrosa zijn ook te vinden in een tal van andere paviljoenen, zoals het Italiaanse en het Chileense.
Wanneer het wat donker wordt, zorg Claeys verlichting voor de sfeer.

In het Franse Paviljoen neemt het regionale Jules Clarysse deel aan de expo Textifood, over textiel en voeding van de toekomst in samenwerking met Lille3000 en Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai.

Veel succes aan alle deelnemers!