De wereld waarin we leven verandert continu en radicaal: disruptie, e-commerce, deeleconomie en doorgedreven digitalisering zijn aan de orde van de dag. Wat is de impact hiervan op onze bedrijven en medewerkers? Moeten we onze organisatie en businessplannen even radicaal aanpassen? En minstens even belangrijk, hoe kan onderwijs hierop anticiperen? Welke tools en methodieken kunnen we gebruiken om onze jongeren voor te bereiden op deze nieuwe context?

Howest organiseert de eerste editie van Think Outside The Square: ondernemers en onderwijs denken twee dagen lang out of the box. Omdat Howest weet dat wanneer business en education samenwerken, je kan anticiperen op de toekomst.


Business:

Op dinsdag 18 april.

De onderneming Vyncke uit Harelbeke werd in 2016 verkozen tot onderneming van het jaar. Vyncke bouwt industriële energie-installaties die biomassa afval omzet in groene energie. De 335 Vynckeneers realiseren een omzet van om en bij de 100 miljoen EUR. 95% van die omzet wordt gerealiseerd buiten Vlaanderen, 70% buiten Europa. Actief in een groene, innovatieve markt met vestigingen op 4 verschillende continenten zit Vyncke middenin de huidige economische uitdagingen.

CEO Peter Vyncke daagt een panel van innovatiepioniers uit om na te denken over uitdagingen waarmee hij en zijn bedrijf geconfronteerd worden.


Education:

Op woensdag 19 april.

De leefwereld van onze tieners verandert razendsnel. Tools en methodieken van 10 jaar geleden blijken achterhaald. Het is een uitdaging voor het onderwijs om hierin mee te evolueren zonder aan kwaliteit in te boeten. Deze namiddag wordt opgevuld met een inspiratiesessie over generation Z, verschillende workshops en een netwerkreceptie.

Deze innovatiedagen zijn volledig gratis maar inschrijven is verplicht!

Voor meer informatie en inschrijven klik hier.