De vzw Stimulans Kortrijk organiseert, in samenwerking met stad Kortrijk, tweejaarlijks een wedstrijd en een tentoonstelling voor jonge West-Vlaamse kunstenaars. Kersvers talent herkennen en erkennen is het opzet.

Stap 1: Wedstrijd
Ben je geboren, wonend of werkend in West-Vlaanderen? Ben je leerling aan, of afgestudeerde van het erkend Kunstonderwijs (dag- of avondonderwijs) en geboren ná 1 januari 1983? En zoek je een inspirerende plek om je creatieve ei te leggen? Grijp dan je kans!
Deelnemen aan de wedstrijd is gratis en kan in uiteenlopende disciplines van de beeldende kunsten. Denk aan schilderen, beeldhouwen, grafiek, monumentale kunsten, glaskunst, keramiek, fotografie, textiel, audiovisuele kunst medium & video. Overtuig ons in jouw discipline!
Inschrijven kan tot zondag 18 maart 2018 op www.stimulanskortrijk.be/deelnemen. Je kan het inschrijvingsformulier ook opvragen via stimulans@kortrijk.be of telefonisch op 056 27 77 82.

Stap 2: Tentoonstelling
Van 14 april tot 21 mei 2018 worden alle geselecteerde werken tentoongesteld in de Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat z/n. Een ideaal platform om als jonge kunstenaar eigen werk aan een ruim publiek te tonen, én te koop aan te bieden!
Bovendien steunt Kortrijk jong aanstormend talent en reikt de stad ná rijp beraad van een jury de 'Prijs van de stad Kortrijk' uit. Het gekozen werk wordt dan deel van de stedelijke collectie beeldende kunst. Vorig jaar viel die eer te beurt aan Sophie Vanhomwegen die met een reeks collages de jury wist te verrassen.

Meer info op www.stimulanskortrijk.be