De Italiaanse beurs Il salone del mobile 2017 is er weer! De grootste designbeurs ter wereld vindt plaats van 4 april tot en met 9 april. Welke regionale bedrijven en ontwerpers nemen dit jaar deel? We lijsten ze voor jullie op:

Locaties:

Rho Fiera:

Adres: Foro Buonaparte 65, 20121 Milano


Brera Design District:

  • Dit jaar bouwt Delta Light uit Moorsele een boeiende en tijdelijke installatie in het hart van Milaan in het Brera Design District. Het beroemde Palazzo Crivelli is de unieke achtergrond voor een atmosferisch, boeiende en inspirerende scenografie. Ook zullen nieuwe collecties voorgesteld worden!
  • Daarnaast organiseren Delta Light en Dezeen een avond vol talks, hier zal ook architect Bruno Erpicum zijn werk voorstellen.
  • Modular Lighting Instruments uit Roeselare kan je hier ook terugvinden met de maremodular installatie die ze hier presenteren.

Adres: Palermo 1, 20121 Milano


Salone Satellite: 20 year of new creativity:

  • In deze expo kan je onder andere Frédérique Fichourelle aan het werk zien. Frédérique nam deel aan de 4e editie van 5X5 met ontwerper Jean-François D’Or voor Vika.

Adres: Fabbrica del Vapore, 20121 Milano


Belgium is design:

Belgium is Design is een initiatief van 'Flanders DC', 'Wallonie Bruxelles design mode', 'Mad Brussels' en 'Invest en export Brussels'. Met deze expo willen ze Belgische designers en bedrijven in de spotlight plaatsen.

  • In deze expo kom je onder andere Jean-François D'or tegen die in Brussel zijn studio Loudordesign opgericht heeft. Met zijn ontwerpbureau richt hij zich op dualiteit en complementariteit van creatieve en pragmatische oplossingen. Op de Belgium is design expo laat hij zijn nieuwe collectie deurknoppen zien. Artwork dat je kan blijven aanraken!

Palazzo Litta:

  • Hier stelt het Kortrijkse ISATI haar vaas "VS16" voor. Naast de designobjecten produceert de studio ook arcitectuur en fotografie, maar de focus ligt op de creatie en productie van tijdloze objecten, die het midden houden tussen kunst en design. Naast de VS16 zijn er nog zes andere objecten die hier worden voorgesteld. Neem dus zeker een kijkje!

Adres: Corso Magenta 24, 20121 Milano


Palazzo Francesco Turati:

  • In deze expositie 'Fabric of life' kan je Casalis uit Kortrijk zien samen met designer Aleksandra Gaca. Hier stellen ze hun nieuwe Ondo stof voor die bestaat uit polyester draden en een uniek 3D design.

Adres: Meravigli 7, 20121 Milano


Belgian Design Map:

Belgium is design heeft een map gemaakt waar je kan zien waar alle Belgische designers en bedrijven te vinden zijn in Milaan!

Geïnteresseerd in de andere Belgen die op deze expo te zien zijn? Download de 'map' hier. Je vindt er locaties van hierboven vermelde namen en nog veel meer!