Deze maand worden onze Vitrines in de Broelkaai opengesteld als co-workingspace. Het VTI Kortrijk presenteert er zijn tafel die speciaal voor de Grote Verleieding werd ontwikkeld door de leerlingen. Je kan de tafel reserveren voor vergaderingen, brainstorms of gewoon als werkplek.

Naar aanleiding van de Grote Verleieding ontworpen en ontwikkelden de leerlingen van verschillende afdelingen van VTI Kortrijk en Kunst en Creatie dit schooljaar een heuse XL-picknicktafel speciaal voor de Grote Verleieding. De tafel wordt deze maand gepresenteerd in de Kiosk&Vitrines. Na mei reist het duurzame designobject verder naar andere locaties aan de oevers van de Leie.

De vorm van de bank verwijst naar de nieuwe Kortrijkse bruggen. Maar de tafel heeft ook symbolisch een brugfunctie. Ze is meer dan 4 meter lang en biedt dus plaats aan heel wat mensen. De bank wil mensen samenbrengen om te eten, te feesten, te spelen, te werken, te kijken en te genieten. Voor de productie en de verzinking van de picknicktafel werd beroep gedaan op Vergo Galva uit Kruishoutem (Vergokan group), een van de weinige verzinkingbedrijven in Europa met een grote knowhow in het thermisch verzinken van producten.

In de Kiosk wordt de ‘making of’ van de picknicktafel toegelicht, met beeld en uitleg. De leerlingen inspireerden zich hiervoor niet enkel op de Leie(werken), maar ook op het werk van kunstenaar Roger Raveel, die zich op zijn beurt door de Leie liet inspireren.

Vanaf maandagdag wordt het meubel gepresenteerd in de Vitrines als co-workingplace. Iedereen kan er komen werken, vergaderen, brainstormen, ... Wil je zeker zijn van je plaats? Reserveer dan via info@designregio-kortrijk.be. Dankzij Bruynooghe koffie wordt de nodige cafeïne voorzien en drukkerij Delabie zorgt voor tal van bureaubenodigdheden.

logo%27s%20picknicktafel.jpg