INTO PROTOTYPING? Je kan vanaf nu gratis online inschrijven!


Focus op totaal productontwikkelingstraject! Het jaarlijkse vakevent PROTOTYPING verwierf zich de voorbije twee edities een plaats in de agenda’s van al wie actief is op het vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes. Opnieuw pakt organisator Kortrijk Xpo, in samenwerking met Howest – Industrial Design Center, andermaal uit met een flink gevuld programma.

@ KORTRIJK XPO, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
Woensdag 8/11: 13.00 - 20.00 & Donderdag 9/11: 10.00 - 18.00

Geen klassieke beursindeling, maar open uniforme exposantenmodules op PROTOTYPING! Deze vernieuwende & verrassende beurslay-out bevordert de spontane interactie tussen exposant en bezoeker.


Op het programma:


- Materialententoonstelling: voor wie de nieuwste materialen voor mallen, mock-ups, presentaties, testmodellen en de afwerking of het gehele ontwerp zoekt, is een bezoek aan deze tentoonstelling een must. Materia, het Nederlandse instituut dat wereldwijd naam en faam geniet op het vlak van materiaalinnovatie, brengt op PROTOTYPING een expo met het beste en het nieuwste van wat de markt te bieden heeft. Denk, bijvoorbeeld, aan 3D-printen met bamboe, hout of glas, slimme oplossingen voor snelle mallen, 3D-vormen, CNC foams, prints en folies, coatings en structuren en gerecyclede kunststof, enzovoort...

- Prototyping Studio’s: beleving is van het allergrootste belang. Daarom vinden er twee ‘Design Challenges’ plaats met studenten ‘Industrieel ontwerpen’ van Howest. In opdracht van een bedrijf moeten de studenten tijdens de beurs ‘live’ iets produceren en krijgen ze daarvoor materialen en machines ter beschikking; - Case study seminars: hier draait het om inspirerende verhalen, waarbij de nadruk ligt op alle stappen van een ontwerpproces. Het gaat om aanpak, gebruikte materialen, technieken, drempels die overwonnen werden... Deze case study seminars bezorgen de bezoekers een blik achter de R&D schermen van bekende en minder bekende bedrijven.

- Family of the future: dit staat in het teken van ‘Flanders is Home to 3D-printing’. België telt heel wat belangrijke spelers in Additive manufacturing en daarbij is Flam3D het onafhankelijke platform voor 3D-printing in Vlaanderen. Tijdens PROTOTYPING pakt Flam3D uit met de Belgische première van de ‘demonstrator’ FAMILY OF THE FUTURE.

- VR in product design: bij dit onderdeel zie je hoe de razendsnelle ontwikkelingen in VR vanuit de gaming industry de toepassing van VR-technologie mogelijk maakt voor productontwikkeling. Bezoekers zien en ervaren aan de hand van een aantal cases hoe VR wordt toegepast bij het ontwerpen en prototypen van nieuwe producten.

Meer weten? Surf dan naar onze website: www.prototypingxpo.com

Wil je deelnemen als exposant? Hier vind je alle informatie!
Wil je Prototyping 2017 gratis bezoeken? Registreer je hier!