Zaterdag is MarcT de Triomphe gestart op de Veemarkt in Kortrijk. Een warme markt met leuke weggeefacties, want daar draait het om: weggeven voor mensen die het in deze eindejaarsperiode zelf moeilijk hebben. De afgelopen jaren leerde Kortrijk de Arc de Triomphe kennen, de triomfboog die op de Grote Markt geplaatst werd. Particulieren en handelaars kunnen er geschenken doneren aan wie het minder breed heeft om pakjes te kopen. MarcT de Triomphe maakt deel uit van Winter in Kortrijk en gaat verder op Arc de Triomphe, een initiatief dat enkele jaren geleden ontstond in de schoot van De Stuyverij.

Wie ondertussen al eens een bezoekje bracht aan de MarcT de Triomphe zal gemerkt hebben dat het er bruist van het leven. Elke dag zijn er verscheidene organisaties en verenigingen die hun krachten bundelen en een activiteit organiseren of dingen verkopen voor het goede doel.

Onder de triomfboog staan kastjes die door de jongeren van Habbekrats gepimpt zijn, de spiegels zijn geschonken door Deknudt Mirrors en er staat ook een scherm van Mobima met alle informatie rond de Marct zelf.DJ Sven Ornelis komt op donderdag 21/12 plaatjes draaien op de Veemarkt van 19h tot 20h.
De DJ-set is een actie van Accent Jobs die Music for Life ondersteunt door DJ’s ter beschikking te stellen van warme acties. In Kortrijk viel hun oog op MarcT de Triomphe.

Op de slotshow op zondag 24 december wordt om 14 uur de opbrengst van de MarcT de Triomphe bekend gemaakt.
MarcT de Triomphe is een organisatie van vele Kortrijkse sociale organisaties met als kernspelers De Stuyverij, Stad Kortrijk, OCMW Kortrijk, Howest, Designregio Kortrijk en Radio Quindo, met de gewaardeerde steun van Drukta en Lions Mercurius Kortrijk.


Graag willen we onze partners nogmaals danken voor deze fijne samenwerking!

Deknudt Mirrors
Mobima
Habbekrats Kortrijk
Kringloopwinkel Kortrijk
Stal13 Opknapperij

De MarcT vindt op de Veemarkt plaats, op de ‘kop van de Veemarkt, vlak bij de hoofdingang van K in Kortrijk en is nog iedere dag tot zaterdag 23 december van 13 tot 20 uur en zondag 24 december van 14 tot 16 uur.