Designregio Kortrijk stuwt jong creatief ontwerptalent in het 5X5 project

In oktober 2015 gingen 5 bedrijven en 5 designers de uitdaging van het 5X5 project aan. Via een beproefd stappenplan dat eigen is aan 5X5 ontwikkelen ze in 1 jaar samen een nieuw product of een nieuwe dienst. Dit voorjaar werden de eerste prototypes gebouwd en getest. Voor de verdere uitwerking van het nieuwe product/dienst werd aan elk van de teams een junior ontwerper gekoppeld. De finale resultaten worden voorgesteld op INTERIEUR 2016.

De 5 duo's voor editie 2015-2016:

  1. Viva Sara met ontwerper Nedda El-Asmar
  2. Vincent Sheppard met ontwerper Alain Gilles
  3. Vanhalst met ontwerpbureau Cides
  4. Depro Profiles met ontwerper Danny Venlet
  5. Elasta met ontwerpbureau Ten

Download het persdossier.

Voor meer info en fotomateriaal, neem contact op met de coördinator van het project:
Kris Dekeyzer
kris@designregio-kortrijk.be
+32 56 51 91 83 · +32 477 48 11 35

#5X5design


Met trots stellen wij de complete teams van het 5X5 project editie 5 voor:

1. Viva Sara X Nedda El-Asmar X Elise Vandeplancke

Elise Vandeplancke studeerde aan het Sint-Lucas in Gent en later aan de Belgian Advertising School. Ze ontwikkelde er een brede interesse voor illustratie, interieur en design. Die passie brengt ze nu in de praktijk als grafisch ontwerper, met steeds een illustratieve, maar ongecompliceerde uitwerking die zo kenmerkend is voor haar werk. Elise vervoegt het team van Viva Sara en Nedda El-Asmar en ondersteunt de grafische uitwerking van het product.

www.elisevandeplancke.be
info@elisevandeplancke.be


2. Vincent Sheppard X Alain Gilles X Jessy Van Durme

Jessy Van Durme is vormgever in de brede zin van het woord. Haar activiteiten zijn moeilijk in een vakje te plaatsen, maar altijd komt het neer op verschillende pijlers uit een proces samenbrengen tot een werkend geheel, zodat het verhaal klopt. Dit gaat over de art directing/styling voor fotografie naar grafisch vormgeving of branding, een interieur of object tot zelfs het letterlijk schrijven van het verhaal; copywriting. Jessy wordt gematcht aan Vincent Sheppard en Alain Gilles en werkt mee de storytelling en styling van het nieuwe product uit.

http://jessyvandurme.tumblr.com
​jessy.vandurme@gmail.com


3. Vanhalst X Cides X Aptus

Aptus werkt rond geconnecteerde oplossingen en digitale services, ook wel "Internet of Things" genaamd. Zij helpen klanten om fysieke toestellen, machines, omgevingen, maar ook mensen geconnecteerd en digitaal te krijgen. Daarbij werken ze zowel rond hardware- (elektronica) als softwareoplossingen die de brug bouwen tussen het fysieke en digitale. Aptus zal het team van Vanhalst en Cides bijstaan in het uitwerken van het digitale luik van hun project.

www.aptus.be
Contactpersoon: Alexander Vanwynsberghe alexander@aptus.be


4. Depro Profiles X Danny Venlet X Andries De Winter & Bert Vermeire

Andries De Winter is freelance creative director in digitale communicatie, hij vervoegt en begeleidt teams om ideeën in een consistent en werkend eindproduct om te zetten. Bert Vermeire werkt als freelance developer. Voor hen zijn mobile apps de toekomst en daarom besloten ze twee jaar geleden de handen in elkaar te slaan. Andries en Bert zullen het team van Depro Profiles en Danny Verlet bijstaan met hun expertise rond apps.

Contactpersoon: Andries De Winter endreece@diggitall.com


5. Elasta X Ten X Jan Thierens & Olmo Brood

Jan Thierens studeerde productontwikkeling in Antwerpen en is een creatieveling pur sang: altijd in de weer met en op zoek naar uitdagende creatieve projecten. Sinds dit voorjaar is Jan aan de slag bij TEN, waar hij zijn creatieve, technische en ICT kennis kan toetsen in de praktijk. Olmo Brood studeerde Industriële Productontwikkeling aan Howest, na een eerste werkervaring bij Thule (Menen), vervoegde hij eind 2015 het team van TEN. Zijn ontwerpen kenmerken zich door 'puurheid' en een duidelijke visie: ze zijn er om het leven van mensen eenvoudiger te maken. Voor Jan en Olmo is de deelname in dergelijk project een volledig nieuwe uitdaging in hun carrière als ontwerpers.

www.tengroup.be
info@tengroup.be

Attachments: