Designregio Kortrijk organiseert met haar partners een inspiratiemissie naar Zürich van donderdag 3 t.e.m. zaterdag 5 september 2015.

Na Denemarken en Nantes brengt deze inspiratiereis ons het nieuwe Zürich en alle innovatieve industrie daarbinnen. Zürich - de Zwitserduitse naam - is geen grijze stad, integendeel, het is een aangename en efficiënte plek die erg hoog scoort in internationale rankings over levenskwaliteit voor haar 347.000 inwoners.

We leren insiders kennen, zoals chief brand officer Bruno Marti van de 25hours Hotel groep, die ons zal vertellen over het innovatieve concept achter het hotel waar we zullen verblijven. In Belvoir Park dineren we met Belgisch ambassadeur Frank Recker, die ons inzicht geeft in het Zwitserse welvaartsmodel. We ontdekken aan den lijve het openbaar vervoer dat stipter dan stipt is, nemen een duik met de locals in de verfrissende rivier Limmat en proeven van het uitgaansleven samen met Hans Georg Hildebrandt, oprichter van het jonge Zwitserse tonicmerk Gents.

Bedrijfsbezoeken bij internationale namen zoals Freitag, bekend van de kleurrijke tassen vervaardigd uit vrachtwagenzeilen, en een productie- en achitectuurtour bij Vitra in Basel kunnen niet ontbreken. Daarnaast ontdekken we verrassende stadsvernieuwingsinitiatieven zoals het participatieve woonproject Kalkbreite en het edgy district Zürich West. In hartje stad worden we ondergedompeld in de sfeer van het luxe papierwarenmerk Hieronymus, naar een ontwerp van Belgisch architect Glenn Sestig en uitgevoerd door interieurspecialisten Descamps uit Kortrijk. Het is een voorbeeld van hoe ons talent en vakmanschap in Zurich op prijs gesteld worden. We krijgen ook inzicht in twee hoogvliegers op educatief gebied. We ontmoeten Thilo Alex Bruner, geboren en getogen in Zürich en Head of Master Product Design in Écal, de succesvolle kunst-en designschool in Lausanne. Last but not least bezoeken we de campus van de gerenommeerde universiteit ETH, een dorp op zich binnen Zürich.

Deze missie wordt voorgezeten door Dominiek Callewier, voorzitter van Designregio Kortrijk.

Hier vind je ons programma terug, alsook de inschrijvingsvoorwaarden en praktische formaliteiten. Voor deze shorttrip doen we beroep op dotsandplanes en het kantoor Mi Agency (lid VVR 7135).

Wij kijken er naar uit om je inschrijving te mogen ontvangen om samen geïnspireerd te raken door wat Zürich en de omliggende regio te bieden heeft.

photo: The Flag