BESCHRIJVING

De wereld verandert sneller dan ooit. Innoveren moet dan ook sneller, kostenefficiënter, continu en zowel in businessmodellen als technologie. Enkel tappen uit het innovatievat van het interne R&D-team volstaat niet meer. Als antwoord hier op is corporate venturing sterk in opmars. Intrapreneurship in de volledige onderneming is één oplossing. Externe corporate venturing een tweede: hierbij neemt een onderneming een belang of gaat een diepgaand partnerschap aan met een start-up.

In de handson-sessie leert u welke vormen van corporate venturing er bestaan en waar u binnen of buiten de vier muren van uw specifieke onderneming kan op inzetten: hackathons, incubators en accelerators, mentoring, in-residence, acqui-hire, enzovoort. U leert ze beter kennen via West-Vlaamse praktijkgetuigenissen.

Meer achtergrond over corporate venturing vind je al via deze blogpost.

Na de lezingen zet u de theorie om in een werkbaar concept voor uw onderneming, tijdens de workshop waar u vrijblijvend aan deelneemt.

Programma:

DEEL 1: INSPIRE

11u45 Welkom en registratie

12u00 Intro Exponential Academy - Brecht Vanhecke, XA

12u05 Carine Lucas, Lead Expert Innovation Agoria
Wat is corporate venturing en waar zet u in uw eigen onderneming best op in? Carine is bijzonder goed vertrouwd met het Belgische en internationale innovatie-ecosysteem en organiseert matchmakings om ondernemingen in contact te brengen met start-ups.

12u25 Leon Renson, Zaakvoerder eSafe
E-safe is een start-up die een innovatieve pakketbrievenbus lanceerde. Voor de corporate Renson -specialist in ventilatie, zonwering en overkappingen- zijn overnames als meest klassieke vorm van corporate venturing bekend terrein. Hun samenwerking met eSafe is een eerste experiment om ook andere venturing-paden te bewandelen en snel een nieuwe markt aan te boren.

12u45 Anja Vandendriessche, Marketing Manager Unilin & Stefaan Vandooren, Plant Logistics Manager Unilin
Innoveren zit in het DNA van Unilin. Met 'The Arena' gaan zij verder dan alleen productgedreven innovatie. Alle medewerkers kunnen deelnemen aan een interne innovatiecompetitie. Ze worden intensief begeleid om van hun disruptieve ideeën een sterke businesscase te maken. Een handson getuigenis met bruikbare tips & tricks voor andere ondernemers.

13u05 Lunch

Tijdens de lunch is er de mogelijkheid om de virtuele showroom nl. de Experience Box van Renson (ontwikkeld door het Roeselaarse Nanopixel) te bezoeken.

DEEL 2: CREATE

13u20 Workshop: Exponential Academy zet u op weg in het denkwerk naar de optimale corporate venturing strategie voor uw onderneming. U vertrekt met een zo concreet mogelijk plan richting uw onderneming.

Voor wie wenst is er een aparte challenge: we denken samen met u na over de mogelijkheden van een incubator of accelerator op een bedrijventerrein, al dan niet in samenwerking met een bedrijventerreinvereniging

14u00 Einde

Klik hier voor meer informatie en inschrijven!