De Henry van de Velde Awards zijn een ode aan de diversiteit, de noodzaak en de impact van design. De grote winnaar dinsdagavond op de Henry Vandevelde Award uitreiking was ongetwijfeld Verilin.

Het Heulse textielbedrijf ging lopen met 2 prijzen. Die kregen ze in de categorie Design-led craft voor hun product "Tableskin" die eerder al beloond werd met een Designregio Kortrijk Award. Tableskin is een tafellinnen ontworpen door Lore Langendries. Voor de productie van Tableskin gebruikte Verilin een nieuwe, zelf ontwikkelde techniek, die grafische bestanden gebaseerd op fotomateriaal kan weven. Verilins innovatie vertrekt vanuit de ambitie om jarenlange kennis en vakmanschap aan te wenden en te overstijgen. Het bedrijf werd hiervoor dan ook extra in de kijker gezet door het winnen van de Company Award als beste designbedrijf.

De Young Talent Award ging naar Sep Verboom. Sep werd beloond als “A CONNECTOR MORE THAN A DESIGNER”. Met de diploma’s Industrieel Product Ontwerp aan HOWEST en het post-graduaat Duurzame Ontwikkeling onder de arm, zet de Award zo ook onze Kortrijkse opleidingen in de verf. Met producten voor onder andere Vincent Sheppard (Spiere) en Papilio (Kuurne) is Sep Verboom alvast een oververdiende winnaar.
Ook 5X5® ontwerper Roel Vandebeek viel in de prijzen met de “Dubio”. De baksteen die werd bekroond met de Efficiency Award.

In een aantrekkelijke scenografie van interieurarchitect Isabelle Speybrouck brengen Flanders DC en BOZAR de winnaars en genomineerden van de Henry van de Velde Awards 2017 samen. Naast de winnende projecten waren er nog enkele genomineerden uit onze regio. Ze ging de vuurkorf TamTam van Studio Achoo (Bart Van Houcke) en The Moldmaker (Dwight Warnez) met veel belangstelling lopen. Ook Virus (Extremis), Aperi (PiliPili) en Xant M zijn nog op de Henry Vandevelde Expo in Bozart te bezichtigen.

Nog te bezoeken tot 15 april ’18 in BOZAR, Brussel