In juni 2015 werd de nieuwe invulling van het voormalige Broelmuseum aangekondigd. Onder de naam ‘Broelkaai 6’ worden niet alleen de kantoren ondergebracht van de organisaties actief op het BUDA-eiland, maar zal het pand ook plaats bieden aan horeca, expo- en belevingsruimtes. Op die manier moet het dé toegangspoort worden tot het creatieve, innovatieve en ondernemende Buda-eiland.

Designregio Kortrijk neemt als eerste van die organisaties haar intrek in Broelkaai 6. Het team met 4 medewerkers verhuist eind december van Broelkaai 1B naar Broelkaai 6. Broelkaai 1B wordt een nieuwe uitvalsbasis voor innovatieve start-ups.

Het team zal haar kantoren voor de eerste maanden organiseren op de benedenverdieping van Broelkaai 6. In de loop van het voorjaar zullen kunstencentrum BUDA en de andere organisaties volgen, en allen samen de kantoren inrichten op de eerste verdieping. Dan krijgt de benedenverdieping haar bedoelde publieke functie: er komt een horecazaak, belevingsruimtes voor de regio Kortrijk en een presentatieplek voor hedendaagse beeldende kunst. Op die manier wordt Broelkaai 6 het nieuwe uithangsbord van het creatieve, innovatieve en ondernemende Buda-eiland.

Foto: HLN