Dankzij Stad Kortrijk, Stal13 en bolwerk kunnen de nieuwe Designers in Residence Kortrijk vanaf midden september hun intrek nemen in Broelkaai 6. Broelkaai 6 wordt het nieuwe uithangbord voor het Buda eiland waar in het voorjaar van 2016 meerdere creatieve organisaties hun intrek zullen nemen.

Broelkaai 6 als nieuw uithangbord Buda-eiland neemt vanaf vandaag een vliegende start: de Designers in Residence Kortrijk nemen tijdelijk hun intrek in de voormalige conciërgewoning. Stad Kortrijk zorgde voor een goede basis door het uitvoeren van een aantal noodzakelijke renovatiewerken. Voor de vernieuwde inrichting van hun verblijfplaats startte Designregio Kortrijk een fijne samenwerking met Stal13 & het textielatelier van bolwerk.

Het resultaat mag er zijn! Samen zorgden ze niet alleen voor een laagje verf & het nodige huisraad, maar slaagden er tegelijkertijd in om een knus en gezellige omgeving te creëren. Het textielatelier zette zijn schouders onder het project door uniek maatwerk van prachtige gordijnen.

De designers SILVIA NERETTI uit Bologna, MICHELE ARMELLINI uit Kopenhagen, WILLIAM SHUM & MOMOE NARAZAKI uit New York blijven 3 maanden in Kortrijk en er wacht hen een boordevol programma met o.a. VOKA roadshow naar interessante regionale bedrijven, MEET & GREET met boeiende partners en dagdagelijks werken in open makerspace BUDALAB rond Open Design. Wil je Michele, Silvia, William & Momoe wel eens ontmoeten? Laat iets weten via info@designregio-kortrijk.be.

Stal13 is een opknapperij van meubel en mens. Een werkplaats waar afgeschreven meubilair getransformeerd wordt tot betaalbaar design met een twist. De meubelen zijn kleurrijk, uniek, en vaak voorzien van een creatieve-toets-met-knipoog. Ze worden omgetoverd tot unieke hebbedingen. Elk meubel wordt weloverwogen aangepakt en krijgt een tweede leven. Net als de gasten die er werken dus. Voor iedereen is er een aanpak op maat. Wie naar Stal 13 wordt doorverwezen, geven ze een doel om naartoe te werken. Ze komen naar Stal 13 om te schuren, te verven, te monteren, samen te werken, sociaal vaardiger te worden, aan attitudes te werken met als doel vanuit positief empowerment te starten aan een herinschakeling richting opleiding of werk. Meubelen kunnen ook op bestelling een make-over krijgen!

Het textielatelier van bolwerk is een plek waar het métier van textielbewerking -en verwerking centraal staat. Het textielatelier ontwikkelt niet alleen kleine, eigen producties maar is ook het kostuumatelier van bolwerk. Daarnaast voert het atelier tal van creatieve opdrachten uit voor externe organisaties.