In het voorjaar van 2016 plannen we in samenwerking met Voka West-Vlaanderen een intensieve workshopdag waarbij bedrijven uit de regio Kortrijk-Roeselare-Izegem-Tielt kunnen samenwerken met een externe ontwerper en zo de kans krijgen om te ontdekken wat design voor hun onderneming kan betekenen.

Design is meer dan een vormoefening

Nog veel te vaak zien ondernemers design als een vormoefening zonder economische meerwaarde. Met Design Shot willen we hier verandering in brengen. Design Shot is een kort, maar intensief programma van één dag waarbij in een één-op-één setting van bedrijf en productontwerper oplossingen bedacht worden voor ontwerpproblemen. De aftrap ligt bij het bedrijf, dat een vraag heeft bij een productontwerp, een proces, of het gebruik van materialen. Doelstelling is dat bedrijf en productontwerper aan het eind van de dag één of meerdere mogelijke oplossingen en/of ideeën voor het probleem hebben ontwikkeld waarmee ze verder aan de slag kunnen.

Hoe werkt het?

Voorafgaande analyse

Voorafgaand worden de verschillende teamleden (max. 3) van de onderneming onderworpen aan de “Innduce” test van CREAX. Hierdoor wordt een duidelijk beeld gevormd van het innovatie potentieel van het deelnemend team.

Eendagsformule

Met een duidelijk afgelijnde opportuniteit ga je samen met je team en de gekozen ontwerper aan de slag tijdens een intensieve workshopdag. Tijdens deze workshop doorloop je alle fasen van het ontwerpproces die leiden tot een tastbare oplossing voor de vooraf gekozen opportuniteit. De samenwerking geeft je als onderneming de kans om het design denken toe te passen op een doeltreffende manier en je deze methodiek eigen te maken.

Het resultaat

De workshopdag resulteert in meerdere ideeën en minstens één tastbare oplossing. De samenwerking geeft ondernemingen de kans om het design denken toe te passen op een doeltreffende manier en zich de methodiek eigen te maken. Als onderneming kom je terecht in een netwerk van ontwerpers en ambitieuze ondernemingen.