Je hebt een eerste ontwerp of prototype dat je graag in productie wil brengen.
Hoe ga je aan de slag?

Tijdens dit Lab ontdek je wat je zelf moet weten, opzoeken en in kaart brengen voor je naar een mogelijke producent stapt. Daarnaast gaan we dieper in op gangbare afspraken rond marges, levertermijnen, voorafbetalingen… contractuele regelingen en andere zaken die je zeker met je producent moet bespreken.
Sprekers van dienst zijn Steven Dehollander (pilipili), Simon Vandeperre (Designfloater) en Marnick Smessaert (Dark).

Voor wie?
Voor ontwerpers die op zoek zijn naar nieuwe producenten.
Je krijgt een antwoord op de vraag: hoe bereid ik mij het beste voor om te gaan praten met een producent?

Voor ontwerpers die op zoek zijn naar nieuwe producenten. Je krijgt een antwoord op de vraag: hoe bereid ik mij het beste voor om te gaan praten met een producent?

Sprekers?
Marnick Smessaert
richtte in 2001 het verlichtingsbedrijf DARK op. Ondertussen wordt de verlichting van DARK wereldwijd verkocht via agenten in 54 landen en staan er al heel wat internationale designprijzen op zijn palmares. Marnick koos bewust niet voor een eigen productie-afdeling binnen het bedrijf maar werkt steeds samen met zelfstandige vakmensen in eigen ateliers. Ongetwijfeld moet het niet altijd even eenvoudig geweest zijn om het juiste atelier of de juiste producent te vinden. Tijdens dit Lab zal Marnick vanuit zijn persoonlijke visie en ervaringen uitgebreid komen vertellen over deze zoektocht en hoe je telkens weer de juiste producent vindt.

Steven Dehollander is zaakvoerder en mede oprichter van pilipili NV. In de evolutie van design bureau naar een full service bedrijf was het uitbouwen van een sterk productie leveranciers netwerk een belangrijke strategische keuze. In deze lezing vertelt Steven hoe en waarom deze keuze gemaakt werd .

DesignFloater, het medium tussen ontwerper en fabrikant, is sinds enkele jaren actief en hielp reeds tal van interieurarchitecten én creatieve ondernemers met het realiseren van hun projecten. Simon Vandeperre, CEO en Founder deelt zijn tips & tricks en vertelt hoe je een optimale samenwerking aangaat met een fabrikant.


Programma?
13u30 — 14u: Ontvangst met koffie
14u — 15u15: Presentaties
15u15 — 15u30: Pauze
15u30 — 17u: Q & A talks
17u — 17u30: Netwerkdrink

Wanneer?
23/11 van 14u tot 17u30

Waar?
Buda::Lab
Dam 2A
8500 Kortrijk

Dit Lab wordt georganiseerd in samenwerking met Flanders DC.
Schrijf je nu in via deze link!