Voor het tweede jaar op rij nodigt Designregio Kortrijk recent afgestudeerde ontwerpers uit verschillende creatieve disciplines uit voor het Designers in Residence Kortrijk programma. Gedurende een residentie van 3 maand (september tot december 2015), krijgen de geselecteerde ontwerpers de unieke kans om te werken rond het thema 'Open Design for the future'.

De jury, bestaande uit Hilde Bouchez onderzoeker, docent & designexpert, Thomas Lomméeontwerpers, onderzoeker en oprichter van Intrastructures, Lise Van Tendeloo project manager Designregio Kortrijk & Pieter Michiels coördinator open make space BUDA::lab, hadden de moeilijke opdracht om een selectie te maken tussen de 59 inzendingen van over de hele wereld. Daarbij hielden ze rekening met volgende criteria: de ontwerper moet recent afgestudeerd zijn, hij of zij moet een projectmatige aanpak hanteren en internationaal georiënteerd zijn.

Voor meer info contacteer lise@designregio-kortrijk.be of 056 51 91 83

... en de DESIGNERS IN RESIDENCE KORTRIJK 2015 zijn...

SILVIA NERETTI
www.silviapillow.com (IT), °86, Bologna

Silvia Neretti (of Silvia Pillow) haalde haar bachelor diploma aan de Design and Arts University in Bolzano in 2012, en haar master diploma in Social Design in 2014 aan de Design Academy Eindhoven. Ze is een social designer en ze ziet zichzelf als de "Unhappiness Repairer". Ze is gefascineerd door hoe voorwerpen ons doen gedragen ('performative objects') en ze daagt zichzelf uit om methodologieën te ontwerpen rond de confrontatie van woorden zoals: crisis, uitdaging, verandering, geluk, angst, paradoxen, gewoontes, mislukkingen, onverwacht, alchemie, dromen, utopie, ...

MICHELE ARMELLINI
www.michelearmellini.com, (IT), °89, Copenhagen

Als jonge ontwerper is Michele zeer nieuwsgierig naar de verschillende facetten en methodologieën van design. Zijn achtergrond varieert van een meer vrije en open methodiek naar een meer technische en specifieke. Deze rijkdom aan ervaring biedt hem de mogelijkheid om te kiezen welke aanpak het meest gepast is voor een bepaald designuitdaging, om zo tot een gepaste oplossing te komen. Hij is er van overtuigd dat design vandaag de dag een van de meest krachtige motoren is voor verandering. Dit is volgens hem mede door de kennis van de impact die design kan bieden voor allerlei problemen en het achterliggende sociale bewustzijn, waarbij alles gedeeld en 'open' is.

WILLIAM SHUM & MOMOE NARAZAKI
http://itwst.us, (USA), °92 - °91, New York

William & Momoe zijn een grafisch design duo. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie in New York en na hun afstuderen in 2014, beslisten ze om er samen op uit te trekken. En dat bevalt hen wel. Ze zijn eindeloos geïntrigeerd door design vandaag de dag en vragen zich af wat het betekent om nu te ontwerpen, en bijgevolg ook in de toekomst.
Ze noemen zichzelf ITWST (dat staat voor "I Think We’re Still Thinking"), ze zijn niet streng voor de uitspraak van dit acroniem, maar hebben wel een exceptionele benadering met een twist! :):)

We kijken alvast uit naar hun tijdelijke verbijf in Kortrijk!