Kortrijk heeft grote ambities: in 2024 kandideert het om Europese Culturele Hoofdstad 2030 te worden. Broelkaai 6 (BK6) wordt het hoofdkwartier waar culturele spelers, kunstenaars, ondernemers, designers, inwoners, onderwijs,… samen aan de slag gaan. Het eetcafé is het kloppend hart van BK6 waar iedereen welkom is om creatieve ideeën uit te wisselen, maar ook om gewoon te genieten van een hapje, een drankje, een krant of een goed gesprek.

Stad Kortrijk zoekt een creatieve horeca-uitbater die het eetcafé wil uitbouwen tot dé ontmoetingsplek voor mensen die samen bouwen aan het Kortrijk van de toekomst. De opening is voorzien voor half oktober 2020. Kunst en creativiteit staan centraal in de projecten waarmee we de stad van binnenuit vernieuwen. We durven over het muurtje kijken en zoeken partners in verschillende sectoren om een positieve impact te realiseren in de samenleving.

Het unieke pand biedt onderdak aan creatieve en culturele organisaties zoals kunstencentrum BUDA, Designregio Kortrijk, NEXT Festival en Streekfonds West-Vlaanderen. Verder wordt een co-workingplek ingericht, je kan er expo’s meepikken, lezingen houden, projecten pitchen…. Iedereen met een goed idee kan er inspiratie opdoen en krijgt ruimte om te experimenteren.

Axel Ronse, schepen van Cultuur: “In ons traject om Culturele Hoofdstad te worden hebben we een boeiende inspiratiefase achter de rug. We zijn klaar om de impactfase in te gaan waarbij BK6 onze uitvalsbasis is. We zijn dan ook op zoek naar een hele sterke concessionaris om er een bruisende plek van te maken.”

Binnenkort lanceert Stad Kortrijk ook een vacature om deze volgende fase in het traject Europese Culturele Hoofdstad mee vorm te geven vanuit BK6. We zoeken een gedreven bemiddelaar die de visie samen met de partners verder ontwikkeld en een expertise heeft in co-creatie en bottom-up projecten.

Het volledige dossier van de concessie vind je op https://www.kortrijk.be/concessies, kandidaten kunnen een voorstel indienen tegen 29 juni 2020.